Június 6-án publikusan is elérhetővé vált a BinX, az új fizetési mód, mely a Számlázz.hu alapítói által létrehozott neobank. Ángyán Balázs ügyvezetőnk meg is nyitotta a Számlázz.hu BinX számláját, ahova mostantól az előfizetőink utalhatják a csomagjuk árát. Sőt, a rendkívül kedvező árszabású fizetési megoldás már számodra és a te ügyfeleid számára is rendelkezésre áll! Íme minden, amit Számlázz.hu felhasználóként neked is tudnod kell a BinX-ről.  

Mit tud a BinX, ami első pillanatban a feje tetejére állította a hazai fintech piacot? 

Mostantól elérhető az új, bankfüggetlen fizetési mód, a BinX, amely a leggyakoribb fizetési műveleteket teszi egyszerűbbé, gyorsabbá, kedvező áron. A Számlázz.hu alapítói által létrehozott, a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló neobank egyedülálló működési modellje lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások egymás közötti fizetéseiket a BinX-ben azonnal, teljesen díj- és költségmentesen teljesítsék, emellett fizetési műveleteket végezhessenek saját BinX számlájuk és a belföldi pénzforgalomban részt vevő bármely más számla között. Egyedülálló modelljének lényege, hogy a BinX számláját nem egy kereskedelmi bank, hanem a Magyar Nemzeti Bank vezeti. Az ügyfelek pénze egy, a Magyar Nemzeti Bank által vezetett bankszámlára kerül, ezzel teljes fedezetet nyújtva az egyéni számlákon tárolt elektronikus egyenlegekre.

A BinX publikus indulását Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezető igazgatója és Kis Ervin Egon, a BinX stratégiai vezetője jelentette be a XX. E-kereskedelmi Konferencián.

„A BinX a Revolut és a Wise első hazai alternatívájaként nem kíván a hagyományos bankokkal konkurálni, hitelezni és betétet gyűjteni. Azonban elsődleges platformmá kíván válni a leggyakoribb tranzakciók lebonyolításában a teljes hazai kkv-szektor digitálisan érett szereplői számára. A mi rendszerünkben az ügyfelek pár perc alatt, online, bankfióki sorbanállás nélkül nyithatnak BinX számlát, és semmilyen adatot nem kell megadniuk bejövő számláik kifizetéséhez” – mondta el Kis Ervin Egon, a BinX társalapítója és stratégiai igazgatója. 

„A BinX megalkotásával az volt a célunk, hogy a Számlázz.hu felhasználóinak egy pillanatra se kelljen elhagyniuk azt az okos ökoszisztémát, amit az online számlázás természetessé válása óta megszoktak. Mától a teljes üzleti ciklus, megrendeléstől a fizetésig, gyorsan, egyszerűen menedzselhető, ráadásul az új fizetési mód rendkívül kedvező áron elérhető, ami a Számlázz.hu felhasználóknak, sőt a teljes hazai kkv-szektornak is hatalmas értéket jelent” – mondta el Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője. 

Íme a 7 legfontosabb tudnivaló az új fizetési módról!

  1. Mobil- és webes alkalmazáson keresztül érhető el.
  2. A BinX számla hivatalos pénzforgalmi számla, amely a cégkivonaton és a NAV pénzforgalmi számla nyilvántartásban is automatikusan megjelenik, bármely vállalkozás használhatja elsődleges számlaként is. 
  3. Kérdés esetén folyamatosan elérhető magyar nyelvű, online ügyfélszolgálat segíti a felhasználókat. 
  4. A BinX mobilapp elérhető a Google Playen és az App Store-on keresztül. 
  5. A bevezető időszakban az ügyfelek mindössze fix 199 Ft/tranzakció áron indíthatnak BinX-en kívülre menő utalást, miközben a számla megnyitása, fenntartása vagy a pénzkezelés semmilyen egyéb költséggel nem jár. 
  6. BinX-esek között a pénzküldés ingyenes.
  7. A regisztráció és a számlanyitás teljesen online, akár tíz perc alatt megtörténik.

És hogy kapcsolódik mindez a Számlázz.hu fiókodhoz?

A Számlázz.hu-tól megszokhattad már, hogy nem egy egyszerű számlázóprogramot kapsz vele kézhez, hanem vállalkozásod mindennapi pénzügyi és adminisztrációs feladataihoz  egy sor további integrált eszközt. Korábban a fizetések kezeléséhez mindenképp ki kellett lépned ebből a kényelmes ökoszisztémából, és adott esetben egy nehézkesebb, “kőkorszakibb” megoldáshoz nyúlni, hogy az átutalásaid megtörténhessenek. Sőt, még adatokat, számsorokat is be kellett gépelned kézzel a digitális felületen… Mindez már a múlté!  

Integráltuk a BinX-et a Számlázz.hu-ba, hogy még egyszerűbb legyen pénzügyeid kezelése. Autokasszázz könnyedén BinX számláddal! 

  • A Számlázz.hu rögtön érzékeli a BinX számládra érkező utalásokat
  • A számlák fizetettsége automatikusan frissül a számlázási fiókodban. 
  • A Számlázz.hu automatikusan elküldi a díjbekérőhöz tartozó számlát. 
  • Automatizált számlakifizetés a Számlázz.hu #profi díjcsomag előfizetőinek!

És van még muníció! Hamarosan érkeznek további fejlesztések a Számlázz.hu és a BinX összekapcsolt használatához – kövesd híreinket! 

Addig is, olvasd el a Forbes nagyinterjúját a BinX ötletéről és a Számlázz.hu sikersztoriról!

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy ügyvezetőnk, Ángyán Balázs hány perc alatt nyitotta meg BinX számláját,
és kihűlt-e közben a kávéja, nézd meg videónkat!