Hatalmas mérföldkőhöz ért a Számlázz.hu: elértük az 500 milliót! Hogy miben? A nálunk kiállított számlák számában. Hihetetlen mennyiség ez, amit elképzelni is nehéz. A Számlázz.hu-n belül nem újdonság, most pedig nektek is eláruljuk, hogy ügyvezetőnk, Ángyán Balázs szereti az érdekes, sokszor kissé „bolondos” számításokat és statisztikákat. Az 500 millió számlához is osztott-szorzott, hogy könnyebben elképzelhessük, mit is jelent, avagy hogyan is nézne ki 500 millió számla.

🌍 A PR-szakemberek ezt az eseményt gazdaságtörténelmi pillanatnak tekintik (egyébként mi is). Ha pedig hét és félszer körbesétálnánk a Földet az Egyenlítő mentén, és közben sorra pakolnánk le a számlákat egymás mellé, az meg Guinness-rekord-féle pillanat lenne. Plusz jó sok „ki az az őrült, aki ezt kitalálta?” pillanat. 😜

🌳 Szerencsére ennek a sok-sok számlának a jelentős része „nem látott papírt”, ami pedig a fáknak okozhatott megnyugtató pillanatokat. Ugyanis amennyiben ennyi számlát két példányban ki kellett volna nyomtatni, akkor egy akkora erdő tűnt volna el a Föld felszínéről, amekkorát egy kisebb falu foglal el.

🚀 A Számlázz.hu-nál sokszor mondjuk, hogy a végtelenbe és tovább, így azt is kiszámoltuk, hogy ha ennyi papírt a rövidebb oldala mentén egymás mellé tennénk, akkor kb. 800-szor érne fel a Nemzetközi Űrállomásig.

📚 A számlák tárolásához pedig akkora tárhelyre lenne szükség, ahol akár a világ legnagyobb könyvtárának, az amerikai Kongresszusi Könyvtárnak az összes kötete is elférne digitalizáltan.

Bírjátok még a számokat? Vagy matek után jöhet inkább egy kis történelem?

Hosszú út vezetett az 500 milliomodik számláig.

A legendárium szerint alapító atyáink (Stygár László, Stygár János és Regász Imre) 2005. augusztus 11-én 12 óra 8 perckor állították ki a cég történetének első számláját. A százezredik számlát 2011 végén hozták létre a rendszerben (természetesen már nem ők, hanem egyik kedves ügyfelünk), majd 2013-ban jött az újabb mérföldkő, az egymilliomodik számla. Három évvel később, 2016 nyarán megszületett a tízmilliomodik, 2020 őszén pedig a százmilliomodik számla. Innen felgyorsultak az események, és most, 2024 augusztusában már az 500 milliomodik számlát ünnepelhetjük!

Évről évre átlagosan közel 50%-os a bővülés. Mindez azt jelenti, hogy nemcsak az ügyfelek száma növekedik folyamatosan, hanem az átlagosan kibocsátott számlák száma is. Az e-kereskedelem volumene az elmúlt 10 évben óriási növekedésen ment keresztül, amelyhez hozzájárult a covid járvány is” – mutatott rá a trendekre Balázs.

A 19 év alatt és ekkora növekedés mellett nem meglepő, hogy történtek meglepő (és mulatságos?) számlakiállítással kapcsolatos esetek is. Egyszer egyik ügyfelünk egy gombnyomással kiszámlázta a teljes éves magyar GDP másfélszeresét, de még szerencsére a kötelező Nav-adatszolgáltatási időszak előtt, így csak a mi kollégáink szíve állt meg egy pillanatra. Nyilvánvalóan egy téves számla volt, amelyet természetesen rövid időn belül sztornózott is a kiállítója, de azért összeszaladtak páran az irodában.

Hogyan tovább?

A következő hónapokban és években további növekedésre számítunk. Sokat elmond a helyzetről, hogy ma egyetlen hónap alatt állítanak ki annyi számlát a Számlázz.hu ügyfelei, mint a cég első tíz évében összesen.

Ritkán szoktunk a barátainknak vagy ismerőseinknek sok számlát kívánni, de a Számlázz.hu-s vállalkozóknak és így a Számlázz.hu-nak is ezt kívánjuk az elkövetkező évekre! 🙏

Hálásak vagyunk ügyfeleinknek, hogy a Számlázz.hu-t választották (és választják nap mint nap) digitális útitársukként a pénzügyi adminisztráció terén.

Mindemellett hatalmas köszönettel tartozunk minden kollégánknak, hiszen ez a hihetetlen eredmény a közös munkánkat is dicséri. 🧡