Képzelj el egy világot, ahol könnyedén közlekedsz az általad jól megszokott eszközökön. Például a sima autópályán suhansz hangtalan autóddal, ám halk döccenéssel egyszerre porzó földúton találod magad. Hangos motorberregéssel rázkódsz tovább a célod felé, és magadban szentségelve találgatsz, hol csúszott hiba a Mátrixba… Ha vissza is jutsz előbb-utóbb az autópályára, ismét kényelmesen hátradőlsz, gyorsítasz megint, az élmény már egy életre beléd égett: ezt az útvonalat legszívesebben örökre elkerülnéd. Szoktál ilyen döccenőre futni a pénzügyi adminisztrációdban? 

Nem állítjuk, hogy egy online számlázó és egy “hagyományos” pénzügyi szolgáltató között ilyen óriási a különbség, de az érzéseid lehetnek hasonlóak. Amikor pillanatok alatt állítunk ki számlákat a felhőben, majd elkullogunk sorszámot húzni egy bankfiókba ügyintézéshez, nem ez lesz a kedvenc döccenőnk… De ma már nem kell ilyen rögös úton járni, ha napi utalásainkat hajtjuk végre, vagy a beérkező utalásokat próbáljuk meg a számlákhoz párosítani, mivel megépült a híd mindkét oldala a teljes flow-élményhez.   

Most megmutatjuk, hogy a Számlázz.hu felhasználói számára hogyan kapcsolódik össze a két külön “világ”, a számlázás és a pénzügyek, a céges háttéradminisztráció két életbevágóan fontos feladatköre. A high-tech átkötő hidat vezetőként, egyéni vállalkozóként ma már te is magadénak tudhatod!  

Eláruljuk, hogy az élmény elsősorban azok számára lesz igazán elsöprő, akik 

Természetesen minden más felhasználónk előtt is nyitva az ajtó, ahol beléphet a fizetési flow világába, és most megmutatjuk, hogy miért is érdemes ezt megtenni. Ha ez így hirtelen sok neked, ne aggódj, a poszt végén megmutatjuk azokat az előnyöket, melyeket külön-külön is elérhetsz a fenti szolgáltatásokkal! 

#profi + Számlaverzum + autokassza a BinX-szel – a nyerő hármas

Amikor a mesterhármast együttesen használod, időt, pénzt, sok potenciális emberi hibát és idegeskedést takarítasz meg magadnak és munkatársaidnak.  

  1. A kiállított számláid egyszerűbben nyomon követhetőek, egészen a kifizetésig, hiszen az autokassza összepárosítja azokat a beérkező utalásokkal. 
  2. Bejövő számláidat, azaz az általad fizetendő összegekről szóló bizonylatok átutalását lényegében csak jóvá kell hagynod a tranzakció indításának helyén, azaz a BinX-ben.  
  3. Összességében heti 8-10 órát nyerhetsz, ha sok számla és utalás kapcsolódik a vállalkozásodhoz, ami önmagában rengeteg munka megtakarítását jelenti, de még összegszerűen is olcsóbban jössz ki a végén, mint korábban! 

Legteljesebb élmény: ha még QUiCK-et is használsz 

Az utalás után az autokassza szinkronizálta az adatot a Számlázz.hu-val, a kifizetettségi információt pedig a Számlázz.hu a QUiCK-kel.  Így végül fantasztikus élmény volt, hogy egy mobilról indított utalásom a pénzügyi rendszerünkben is azonnal rendezett lett. És fel is szisszentem, hogy hány könyvelő örülhet majd, az ilyen végletekig „adatpontos” utalásoknak.” 

Ezek a R!port Applications ügyvezetője, Kristó Zoltán szavai a bővített BinX-es beszámolóban, ahol még minivideók is szerepelnek arról, hogy milyen gyorsan, egyszerűen, könnyedén történik a teljes folyamat. 

“Adatot kétszer nem rögzítünk!” (Stygár László, Számlázz.hu-társalapító)

A Számlázz.hu alapítóinak kezdetektől egyik fontos alapelve volt, hogy fejlesztéseikkel tökéletesen papírmentessé tegyék a felhasználók pénzügyi adminisztrációját. Másik, talán még ennél is fontosabb alapelv, hogy az adatot, amit egyszer már digitalizáltunk, vagy eleve digitálisan jött létre, nem szabad még egyszer begépelnie senkinek. Ezért vágtak bele a BinX fejlesztésébe, és ezért jött létre egy a világon is egyedülálló hátterű innováció. Mára lehetővé vált, hogy a Számlázz.hu ügyfeleinek a bejövő számláik kifizetéséhez nem kell semmilyen adatot felvinniük: az utalási információk automatikusan kerülnek át a BinX-be, ahol a kifizetést egyszerűen csak jóvá kell hagyni.  

Az áramlás megszakítatlan, egyetlen sima sztrádán gurulhatsz az egyszerű vállalkozói adminisztráció világa felé… Onnantól, hogy egyszer létrehoztad a Számlázz.hu-s fiókodat, és a BinX-et is használatba vetted, egyetlen adatot sem kell többször rögzítened. Számlázás és utalások, a NAV-nak való 100%-os megfelelés és az MNB által felügyelt biztonság mostantól egyetlen ökoszisztémán belül áll a rendelkezésedre.   

BinX vagy Számlaverzum: egyenként is sok óra megtakarítást hozhatnak  

Ígértük, hogy azokról a felhasználóinkról sem feledkezünk meg, akiknél még nem teljes körű az automatizáció. Mutatjuk, hogy melyek azok az előnyök, melyeket az egyes integrációk révén önállóan is elérhettek:  

1. Számlaverzum: az okos számlaszinkron 

Amikor egyetlen helyen találod minden kimenő és bejövő számládat, többek között az adóhatóságnak köszönhetően, akkor ez történik:  

  • Egyetlen fiókban gyűlnek a Számlázz.hu-s számlák és a nem Számlázz.hu-s számlaadatok is, amelyek a NAV Online Számla rendszerébe beérkeznek. (Vannak azért kivételek, de ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy milyen számlákat kell beküldeni a NAV-ba, és ezáltal milyen bizonylatok jelennek meg a Számlaverzumban.) 
  • Kimenő, bejövő bizonylatok között lapozgatás nélkül tudsz keresni, kezelheted őket, a számlák fizetettségét beállíthatod, a könyvelődnek nyomtatás nélkül továbbíthatod, vagy akár jogosultságot adhatsz neki ahhoz, hogy lássa a számláidat.  
  • Ráadásul a nem Számlázz.hu-val kiállított számlákhoz számlaképet is tölthetsz fel, hogy még átláthatóbb legyen az adminisztrációd.

2. BinX: az új fizetési mód 

Részletes információt itt találsz a néhány hónapja elérhető fintech szolgáltatásunkról, amely alapvetően egy mai eszköz forint utalások küldésére és fogadására, aminek a díjszabása is meglepően felhasználóbarát. Számlát mobilon nyithatsz pár perc alatt, és olyan egyszerű a használata, ami már önmagában élmény.  

Korábbi cikkeink a BinX-ről:  

Ha érdekel, hogy hogyan lesz teljes körű a céged pénzügyi automatizációja, nézd át a rendelkezésedre álló integrációkat, böngészd a Tudástárat, iratkozz fel Kisokosunkra, vagy fordulj hozzánk bizalommal, segítünk